تصویر ارز دیجیتال

انواع ارز دیجیتال

عناوین اصلی مقاله

با روند رو به رشدی که در سال‌های اخیر در انواع ارز‌ دیجیتال دیده می‌شود این فناوری در ابعاد جهانی توانسته توجه افراد بسیاری را به خود جلب کند. انواع ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتالی یا همان ارز‌های رمزنگاری شده، ارز‌هایی‌اند که تحت فناوری بلاکچین کار می‌کنند و به منظور انتقال دارایی به صورت الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

در مقاله پیش رو قصد داریم انواع ارز دیجیتال را از نظر عنوان و شاخصه مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم. در بخش اول 10 مورد از انواع ارز دیجیتال معتبری را که در میان سایر ارزها سروصدا به پا کرده‌اند برای شما شرح می‌دهیم و سپس با سه مدل دسته بندی انواع ارز دیجیتال آشنا می‌شویم. در نهایت شما را با چالش‌هایی که برای هر ارز به وجود می‌آید آشنا خواهیم کرد. 

چالش‌هایی که برای انواع ارز دیجیتال وجود دارد

برای اینکه بتوانید از چالش‌های ارزهای دیجیتال آگاه شوید؛ نیاز است که در ابتدا بدانید ارز دیجیتال چیست؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت که امروزه اکثر افراد  نام" ارز دیجیتال" را شنیده‌اند و با بازار پر رونق آن آشنایی نسبی دارند؛ ارز دیجیتال کاملا به صورت دیجیتال است و هیچ کدام از واحدهای مالی آن قابل لمس نیست و با فناوری‌هایی مانند موبایل، تبلت، کارت‌های اعتباری و… در صرافی‌های معتبر قابلیت جابجایی، خرید و یا فروش دارند.

از آن‌جایی که ارز‌های دیجیتال در مراحل اولیه خود بسیار موفق عمل کرده‌اند اما همچنان با چالش‌ها و موانع گوناگونی مواجه هستند. از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی که در حیطه ارزهای دیجیتال ممکن است با آن مواجه شد امنیت و حفظ اطلاعات کاربران است. برای سرقت ازرهای دیجیتال از کاربران راه‌های بسیاری به ذهن هکرهای کامپیوتری می‌رسد از این رو برای ایجاد امنیت اطلاعات کاربران بایستی کارهایی صورت گیرد: 

یک صرافی ارز دیجیتال موظف است برای حفاظت از اطلاعات و انواع ارز دیجیتالی کاربران خود از تکنولوژی‌های امنیتی مثل تایید دو مرحله‌ای، رمزنگاری اطلاعات و مانیتورینگ استفاده کند. در صرافی ارز دیجیتال اریترون بالاترین سطوح امنیتی برای سرمایه کاربران در نظر گرفته شده و تمامی وجوه کاربران از سوی تیم اریترون ضمانت خواهد شد. 

انواع ارز دیجیتال؛ از نظر عنوان رمز ارزها

ارزهای دیجیتال که با عنوان ارزهای کریپتوکارنسی نیز شناخته می‌شوند، از جمله تکنولوژی‌های نوین در جهان مالی هستند. در حال حاضر می‌توان گفت بیش از 5,000 نوع ارز دیجیتال مختلف وجود دارد که اکثر آن‌ها میزان معامله و استفاده کمتری نسبت به برخی از ارزهای دیجیتال شاخص‌تر مثل بیت‌کوین و اتریوم دارند. انواع ارز‌های دیجیتال از تکنولوژی بلاکچین استفاده می‌کنند که شفافیت و امنیت بالایی را در انتقال و حفظ ارز‌ها برای کاربران فراهم می‌کند.

ارزهای دیجیتال از تکنولوژی بلاکچین استفاده می‌کنند که امنیت و شفافیت بالایی را در انتقال و نگهداری ارزها فراهم می‌کند. در اینجا به بررسی انواع ارزهای دیجیتال پرداخته می‌شود:

بیت کوین (Bitcoin)

تصویر بیت کوین

اولین و پرمخاطب‌ترین ارز دیجیتال بیت کوین (Bitcoin) است. این رمز ارز با استفاده از فناوری بلاکچین توسعه یافته و توسط یک فرد ناشناس به نام «ساتوشی ناکاموتو» در سال 2008 معرفی و اولین بیتکوین در سال 2009 ایجاد شد. در حال حاضر بیت کوین به عنوان یک روش پرداخت آنلاین استفاده می‌شود و برخلاف ارزهای سنتی، از بانک‌ها و مراکز مالی مستقل کار می‌کند. بیت کوین نسبت به ارزهای سنتی از لحاظ امنیتی بسیار پیشرفته‌تر است و مبادلات و معاملات این رمز ارز، به صورت شبکه باز انجام می‌شود.

اتریوم (Ethereum)

تصویر ارز اتریوم

درباره اولین رمز ارز پر‌هوادار صحبت کردیم و حالا نوبت به دومین ارز دیجیتال پرمخاطب است. ارز دیجیتال اتریوم (Ethereum) این جایگاه را به خود اختصاص داده؛ این رمز ارز در سال 1015 به واسطه یک توسعه دهنده کانادایی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) معرفی شده است. اتریوم نسبت به بیت کوین دارای تکنولوژی بیشتری بوده و قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را دارست. 

بایننس کوین (Binance Coin)

تصویر بایننس کوین

یکی از ارزهای دیجیتال جدید بایننس کوین (Binance Coin) است که در سال ۲۰۱۷ توسط صرافی بایننس، یکی از بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال در دنیا، معرفی شد. این ارز دیجیتال از تکنولوژی بلاکچین استفاده می‌کند و برای انجام مبادلات در صرافی بایننس به کار می‌رود. بایننس کوین در سال ۲۰۲۱ به عنوان سومین ارز دیجیتال برتر جهان در میان صرافی‌های ارز دیجیتال معرفی شده است.

لایت کوین (Litecoin)

تصویر ارز لایت کوین

لایت کوین (Litecoin) یکی دیگر از رمز ارز‌های مشهور است که در سال ۲۰۱۱ توسط یک مهندس نرم افزار به نام چارلی لی (Charlie Lee) معرفی شد. این ارز دیجیتال به کمک فناوری بلاکچین کار می‌کند و سرعت بیشتری در اجرای تراکنش‌ها نسبت به بیت کوین دارد؛ همچنین، این رمز ارز نسبت به بیت کوین از مصرف برق کمتری هم برخوردار است.

ریپل (Ripple)

تصویر ارز ریپل

ارز دیجیتال ریپل (Ripple) نیز یکی از ارزهای دیجیتال معروفی است که توسط شرکتی به همین نام در سال ۲۰۱۲ توسعه داده شده. این ارز دیجیتال که برای انتقال پول بین‌المللی به کار می‌رود؛ در سال ۲۰۱۸ به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال برتر دنیا معرفی شده است. ریبل نسبت به بیت کوین در انجام تراکنش‌ها سرعت بالاتری و هزینه کمتری برای انجام تراکنش‌ها دارد.

دوج کوین (Dogecoin)

اصویر ارز دوج کوین

دوج کوین، از جمله ارزهای دیجیتال با ارزش بازار بسیار بالا است. این ارز در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان شوخی طراحی شده بود، اما به‌دلیل محبوبیت بالایی که یافت، به یکی از مشهورترین رمز ارزهای دنیا تبدیل شد.

تتر (Tether)

تصویر ارز تتر

تتر رمز ارزی است که با ارزش ارزهای بین‌المللی مثل دلار آمریکا، یورو و... به‌صورت یک به یک مبادله می‌شود. ارز دیجیتال تتر در ابتدا امر به‌عنوان یک جایگزین برای پول‌های فیات در معاملات بین المللی طراحی شده بود؛ اما به‌خاطر پایداری بالایی که داشت توانست به یکی از ارزهای دیجیتال محبوب در دنیا تبدیل شود.

کاردانو (Cardano)

تصویر ارز کاردانو

ارز دیجیتال کاردانو یا Cardano که با نماد ADA شناخته می‌شود، یک پلتفرم بلاکچین است که قابلیت اجرایی قراردادهای هوشمند را دارد. Cardano توسط چارلز هاسکینز، که قبلاً به عنوان یک عضو مؤسسه Ethereum شناخته می‌شد، تأسیس شده است. هدف اصلی این پروژه ایجاد یک پلتفرم بلاکچینی بادوام، ایمن و قابل توسعه و گسترش است.

استلار (Stellar)

استلار (Stellar)

استلار یک پروتکل بلاکچینی است که هدف آن آسان کردن مبادلات و انتقالات پول و سایر رمز ارزها‌ست. این پروتکل به‌صورت آزاد انتشار یافته و قابل استفاده برای همه افراد دنیاست است.

اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic)

تصویر ارز اتریوم کلاسیک

بعد از یک حمله هکری به شبکه اتریوم در سال ۲۰۱۶ اتریوم کلاسیک به‌وجود آمد. این پروتکل به‌عنوان یک شاخه جداگانه از اتریوم ادامه یافته که هدف آن حفظ سابقه تراکنش‌های اولیه اتریوم است.

سوالانا 

ارز دیجیتال سولانا یکی دیگر از ارزهای دیجیتال بسیار مهم و پر سود است که کاربران زیادی این ارز را در کیف پول الکترونیکی خود نگهداری می‌کنند. سولانا یک شبکه بلاک چین است که نماد اختصاری آن sol است. یکی از اهداف ارز دیجیتال سولانا حل مشکلات سه گانه یعنی تمرکززدایی، امنیت و مقیاس پذیری است. 

پپه 

 یکی دیگر از ارزهای محبوب ارز دیجیتال پپه است که اخیرا رشد پر سودی داشته است.  این ارز بر روی شبکه اتریوم مبادله می‌شود. این ارز در دسته ارزهای جدید قرار گرفته است که به تازگی به بازارهای مالی عرضه شده است و در این مدت کوتاه روند صعودی چشمگیری داشته است.

 شیبا

ارز دیجیتال شیبا یکی از ارزهای به نام و معروف بازار مالی است که کاربران زیادی خواهان خرید آن هستند. این ارز نوعی میم کوین است. این ارز در سال 2021 با رشد چشمگیری مواجه شد و همین علت باعث شده است کاربران زیادی شیا را خریداری کنند و در کیف پول الکترونیکی خود نگهداری کنند.

ترا

ارز دیجیتال ترا یکی از معروف‌ترین ارزهای بازار مالی است که برخی از فعالان این ارز را با نام لونا می‌شناسند. این ارز در شبکه بلاک چین معامله می‌شود. ترا از محبوب‌ترین ارزهای بازار مالی است که فعالان با توجه به نمودار تحلیل قیمت در زمان درست آن را خریداری می‌کنند تا سود بیشتری را از این معامله دریافت کنند.

باید در نظر داشته باشید که با وجود افزایش قیمت رمز ارزها در گذشته، این بازار دارای نوسانات بسیاری است و افزایش قیمت در گذشته را نباید تضمین مناسبی برای افزایش قیمت در آینده در نظر بگیرید. از این رو برای سرمایه‌گذاری در این بازار باید حساب و کتاب دقیقی از نوسانات داشته باشید و ریسک‌های موجود را بشناسید. برای اطلاع بیشتر از انواع ارز دیجیتال و قیمت آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم به صفحات هر ارز مراجعه کنید.

انواع ارز دیجیتال؛ از نظر ویژگی رمز ارزها

به طور کلی سه نوع ارز دیجیتال داریم که هر کدام از آن‌ها داروی کاربردهایی منحصر به خود هستند. این ارزهای دیجیتال با توجه به حوزه‌های فعالیت خود به دسته بندی زیر تقسیم می‌شوند: 

پول دیجیتال

پول دیجیتال شباهت بسیاری به پول‌های واقعی دارد به طوری که به راحتی می‌توان آن‌ها را ذخیره و مبادله کرد. این نوع رمز ارزها را می‌توانید به کمک دستگاه ماینر استخراج کنید. این مدل رمز ارز به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند: 

  • ارز دیجیتال ثابت: ارز دیجیتال استیبل کوین Stable Coin دارای پشتوانه است؛ منظور ما از پشتوانه ارزهای فیزیکی، طلا و دارایی‌های دارای ارزش هستند. این ارز‌ دیجیتال از نظر قیمت نسبت به نوسانات در امان است. مهم‌ترین ارزی که در این گروه قرار دارد تتر است. 
  • ارز دیجیتال امن: از مهم‌ترین ویژگی‌های ارز دیجیتال امن یا Privacy Coin این است که در معامله هویت دو طرف ناشناس باقی می‌ماند و به کمک هیچ روشی نمی‌توان هویت افراد را شناسایی کرد.
تصویر گرافیکی ارز دیجیتال

ارز دیجیتال مالی

ارز دیجیتال مالی توانسته بخش وسیعی از رمز ارزها را به خود اختصاص دهد و با حذف واسطه‌ها فرایندهای مالی مختلفی را انجام دهد هدف از این ارزها انجام فعالیت‌های مالی با هزینه‌ای بسیار کم است.

  • ارزهای دیجیتالی پرداخت
  • ارز دیجیتال سرمایه گذاری
  • ارز دیجیتال قرض و وام
  • ارز دیجیتال بیمه
  • ارز دیجیتال صرافی
  • ارز دیجیتال جذب سرمایه

ارز دیجیتال پلتفرمی

ارز دیجیتال پلتفرمی به نوعی قرارداد هوشمند محسوب می‌شود که بر پایه بلاکچین فعالیت می‌کند. این رمز ارزها به صورت نرم‌افزارهایی هستند که به کاربر امکان فعالیت‌های مختلف در بستر بلاکچین را می‌دهد. 

نتیجه‌گیری

در این مقاله تلاش کردیم انواع ارز دیجیتال را از دو جنبه عنوان و شاخصه مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم. 

انواع ارز‌ دیجیتالی در دنیای مالی به عنوان یک فناوری مدرن و پیشرفته به منظور انجام تراکنش‌های داخلی و بین‌المللی به کار برده می‌شوند؛ تمامی این رمز ارزها به کمک فناوری بلاکچین کار می‌کنند و روشی ایمن و شفاف دارند. تکنولوژی بلاکچین به عنوان مطمئن‌ترین و پیشرفته‌ترین روش مبادله داده در دنیا شناخته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *