چینلینک از موضوعات داغ این روزهای بلاکچین است که رد پای آن در حوزه بازی های بلاک چینی هم به چشم میخورد. چینلینک یکی از ابزارهای بزرگ و فوقالعاده در دنیای همواره در حال تکامل بلاکچین به شمار میآید که کمک کرده تا مرزها و محدودیتهای این حوزه زودتر از بین برود.
چینلینک یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز است که دادههای دنیای واقعی را به قراردادهای هوشمند پیوند میزند. در حالی که عموما میتوان کاربرد چینلینک را در مواردی چون مدیریت مالی، بیمه و خط تولید مشاهده کرد، امروز میخواهیم در مورد یک موضوع عمومیتر صحبت کنیم: بازی های بلاک چینی و نقش چینلینک در آنها. امروز بررسی میکنیم که چینلینک چطور به سود کردن گیمرها کمک میکند.
در دنیای سریع و پویای Web3 و بازی های بلاک چینی باید در نظر داشت که چینلینک خدمت بزرگی را به گیمرها ارائه میکند، چرا که با متصل کردن بازیها به دادههای خارج از دنیای کریپتو، میتواند زیرساختهای لازم برای بازیهای جذابتر، منصفانهتر و پرجایزهتر را فراهم کند. هسته اصلی چینلینک در واقع یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز است.
قراردادهای هوشمند روی بلاکچین برای قوانین خودفرمان عالی به حساب میآیند، اما به خودی خود نمیتوانند به دادههای دنیای واقعی مثل وضعیت آب و هوا، نتایج مسابقات ورزشی یا حتی وضعیت بازار سهام یا حتی کریپتو دسترسی داشته باشند. اینجاست که چینلینک وارد عمل میشود و مثل یک پل، بلاکچین را به دادههای دنیای واقعی وصل میکند.
چرا بازی های بلاک چینی به چینلینک نیاز دارند؟
بازی های بلاک چینی تفاوتهای خاصی با بازیهای کامپیوتری عادی دارند، چرا که اساسا این دسته از بازیها نیازمند قراردادهای هوشمند برای بحث تخصیص منابع (مثل توکنها، ان اف تیها و …) یا حتی مکانیکهای درون بازی و جوایز آن دارند. با این حال، بدون دستورات ورودی خارجی، این قراردادها محدود هستند و این دقیقا همان جایی است که چینلینک وارد عمل میشود:
توزیع منصفانه جوایز
یکی از نکات اصلی در مورد هر بازی، منصفانه بودن بخشهای مختلف آن از جمله جوایز آن است. VRF به معنای عملکرد تصادفی قابل اثبات، یکی از اصلیترین اثرات چینلینک روی بازی های بلاک چینی است.
VRF چینلینک بازیها را قادر میسازد تا به شکلی غیرقابلپیشبینی و غیرقابلتقلب اما کاملا منصفانه، جوایز بازیها یا چیزهایی مثل صندوقهای گنج و لوازم درون آن تصادفی و منصفانه بین بازیکنها پخش شود. مثلا، Aavegotchi از این VRF استفاده میکند تا آواتارهای روحمانند خود که نقش NFT دارند را بین گیمرها به بهترین شکل ممکن پخش کند.
در واقع، این مکانیزم اطمینان حاصل میکند که یک بازیکن زیادی خوششانس یا بدشانس نباشد و همه جوایز به یک بازیکن خاص نرسد. از سمت دیگر، بازیکنی که زمان در بازی میگذارد، باید از شانس قابلقبولی برای جوایز برخوردار باشد و این دقیقا چیزی است که VRF چینلینک از آن اطمینان حاصل میکند.
به کارگیری لحظهای دادههای واقعی
خیلی اوقات بازیها میخواهند از دادههای دنیای واقعی استفاده کنند. مثلا، یک بازی ممکن است بخواهد به قیمت لحظهای ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشد یا عنوان دیگری بخواهد نتایج مسابقات ورزشی یا عملکرد بازیکنان را ملاک توزیع جوایز خود قرار دهد.
در این مواقع هم چینلینک به کمک بازی های بلاک چینی میآید تا بازی کریپتو بتواند به دادههای مدنظر خود دسترسی پیدا کند. یکی از بازیهایی که به این شکل از چینلینک استفاده میکند Champions Ascension نام دارد که یک بازی نقشآفرینی فانتزی است.
خودکارسازی
اتومیشن یا خودکارسازی یکی دیگر از دلایل اهمیت چینلینک در دنیای بازی های بلاک چینی است. خودکارسازی هم کاربردهای متفاوتی در این حوزه دارد، مثلا، میتوان از آن برای زمانبندی رویدادهای درونبازی اشاره کرد تا دیگر نیازی به وارد کردن دستی موارد این چنینی نباشد.
برای شروع و پایان هر دست از بازی هم میتوان از این قابلیت استفاده کرد تا در صورت وارد نکردن یک ورودی از سمت بازیکن، بازی خود به خود تمام شود. در مورد بحث جوایز و سود گیمینگ هم در بازی های بلاک چینی حرف زدیم و جالب است بدانید که این خودکارسازی در توزیع این جوایز در پایان هر مسابقات هم به کار میآید.
گیمرها و کسب سود از بازی های بلاک چینی
بازیهایی که از چینلینک استفاده میکنند، محبوب گیمرها هستند چرا که امکان کسب سود از آنها وجود دارد و مکانیزمهای منصفانهتر آنها باعث میشود تا گیمرها صرف وقت در این دسته از بازیها را کاری عاقلانه بدانند. از جمله موارد پولسازتر میتوان به اجتماع Aavegotchi اشاره کرد که بین بازیکنهای آن کاربری به نام JesseGotchi که البته از جمله توسعهدهندگان این بازی هم به شمار میآید، توانسته با کسب آیتمهای نادر و ارزشمند، درآمد خوبی از این بازی داشته باشد.
از دیگر بازیهای محبوب بلاکچین که از چینلینک استفاده میکند میتوان به PoolTogether اشاره کرد که نوعی بازی شانسمحور است. با این حال و علیرغم شانسمحور بودن این بازی، کماکان افراد تاثیرگذاری مثل آنتونی ساسانو (Anthony Sassano) که مدرسین حوزه اتریوم است، از این بازی تعریف کردند و گفتند که مشغول به تجربه این بازی و کسب درآمد از آن هستند.
جمعبندی
میتوان گفت که چینلینک دیگر یک زیرساخت جالب و انتخابی برای حوزه بلاکچین نیست و حالا بازیهای Web3 مختلفی هستند که از این بازی استفاده میکنند. با پیشرفت این تکنولوژی، انتظار میرود که بازیهای بیشتری به شکل روزافزون از چینلینک استفاده کنند چرا که منجر به هرچه درگیرکنندهتر، منصفانهتر و جذابتر شدن بازیها میشود.
با چینلینک میتوان به بازیها و عملکرد منصفانه آنها اعتماد کرد و به این ترتیب گیمرها میتوانند از بازی های بلاک چینی سود کسب کنند. اگر شما هم از گیمرهای بازی های بلاک چینی هستید، نظرات خود را با ما در میان بگذارید و بازیهای مورد علاقه خود را به ما معرفی کنید!