فهرست مطالب
Toggleمعاملات رمز ارز در صرافی با استفاده از سفارشهای خرید و فروش انجام میشود. این سفارشها قراردادهای سادهای هستند که به شما امکان میدهند مشخص کنید کدام رمزارز را، به چه مقدار و با چه قیمتی میخواهید خریداری کنید. همچنین میتوانید میزان رمزارزی که قصد فروش آن را دارید و شرایط فروش خود را مشخص نمایید.
صرافی ارز دیجیتال کبرین با ارائه بیش از 1200 رمز ارز با امکان انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال و تعیین حد سود و ضرر بستری امن و حرفه ای را برای معاملات شما فراهم کرده است که در ادامه به معرفی و بررسی انواع سفارش میپردازیم:
سفارش Market
سفارش مارکت سریعترین و سادهترین نوع سفارشگذاری است که در آن معامله با قیمت لحظهای بازار انجام میشود. به دلیل نوسانات ثانیهای قیمت رمزارزها، ممکن است در همان لحظه قیمت تغییر کند و معامله شما با قیمت جدید ثبت شود.
تمام معاملات در بخش تبدیل یا صرافی ساده از نوع مارکت هستند و با قیمت لحظهای انجام میشوند. همچنین در بخش ترید یا بازار جهانی نیز امکان ثبت سفارش مارکت وجود دارد.
نحوه ثبت سفارش Market:
-
ابتدا نماد ارز مورد نظر را جستجو و انتخاب کنید.
-
نوع سفارش را روی “Market” قرار دهید.
-
مقدار ارز مورد نظر را وارد کنید.
-
گزینه خرید یا فروش را انتخاب کنید.
همانطور که در تصویر مشخص است، برای ثبت سفارش مارکت ابتدا نماد ارز مورد نظر را جستجو و انتخاب میکنید، سپس نوع سفارش مارکت را برمیگزینید، مقدار را وارد کرده و در نهایت گزینه خرید یا فروش ارز را انتخاب میکنید.
سفارش Stop Market
بطور کلی در مواقعی که شما تصمیم به ثبت سفارش در قیمتی بالاتر یا پایینتر از قیمت فعلی بازار را دارید به سفارش های دارای Stop نیاز دارید.
یکی از انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال، سفارشگذاری مارکت هست که در این نوع سفارشگذاری میتوان زمان ثبت و انجام سفارش Market را با تعیین Stop مشخص کرد. به این صورت که شما با ثبت کردن یک قیمت به عنوان Stop تعیین میکنید.
زمانی که قیمت ارز به قیمت Stop شما برسد سفارش شما به صورت Market ثبت و انجام شود، بدیهی است که در این نوع سفارش لازم است فقط قیمت Stop و مقدار را مشخص کنید.
همانطور که در تصویر مشخص است برای ثبت سفارش Stop Market ابتدا نماد ارز مورد نظر را جستجو و انتخاب کرده، سپس نوع سفارش Stop Market را انتخاب میکنیم، توجه داشته باشید در این نوع سفارشگذاری علاوه بر مقدار لازم است قیمت Stop را نیز ثبت کنیم و در نهایت گزینه خرید یا فروش را انتخاب کنیم.
همچنین در صورت تمایل امکان تعیین حد سود و ضرر را نیز در این سفارش دارید به این صورت که اگر پس از انجام معامله خرید، قیمت ارز به حد سود یا حد ضرر شما برسد فروش ارز شما انجام میشود.
سفارش Limit در انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال
یکی دیگر از انواع سفارش در ارز دیجیتال، سفارشگذاری لیمیت هست که شما میتوانید قيمت مورد نظرتان برای خرید یا فروش را تعیین کنید و سفارش شما با قیمت مورد نظرتان یا قیمت بهتری (در سفارش خرید با قیمت پایین تر و در سفارش فروش با قیمت بالاتر) انجام میشود.
همانطور که در تصویر مشخص شده است برای ثبت سفارش Limit ابتدا نماد ارز مورد نظر را جستجو و انتخاب کرده، سپس نوع سفارش Limit را انتخاب میکنیم. قیمت مورد نظرمان را برای معامله ثبت کرده و مقدار را مشخص میکنیم و در نهایت گزینه خرید یا فروش را انتخاب میکنیم.
مانند سفارش Stop Market در این مدل از انواع سفارش در ارز دیجیتال نیز امکان تعیین حد سود و ضرر را دارید.
مزایا سفارش Limit
-
امکان خرید یا فروش با قیمت دلخواه
-
کنترل بیشتر بر قیمت معامله
-
مناسب برای استراتژیهای معاملاتی خاص
سفارش Stop Limit در انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال
بطور کلی در مواقعی که شما تصمیم به ثبت سفارش در قیمتی بالاتر یا پایینتر از قیمت فعلی بازار را دارید به سفارش های دارای Stop نیاز دارید که میتوان گفت سفارش Stop Limit کامل ترین نوع سفارشگذاری بوده و به شما امکان تعیین کردن قیمت مورد نظر برای معامله و قیمت Stop را در یک سفارش میدهد.
به این صورت شما با ثبت قیمت Limit و قیمت Stop تعیین میکنید؛ زمانی که قیمت ارز به قیمت stop شما برسد، سفارش Limit شما در بازار ثبت و انجام شود.
در نظر داشته باشید با توجه به P to P بودن معاملات پس از ثبت سفارش Limit در بازار، زمانی که سفارش فروشی با قیمت خرید شما وجود داشته باشد خرید شما انجام میشود و برای سفارش فروش هم به همین صورت است.
همانطور که در تصویر مشخص شده است برای ثبت سفارش Stop Limit ابتدا نماد ارز مورد نظر را جستجو و انتخاب کرده، سپس نوع سفارش Stop Limit را انتخاب میکنیم. قیمت Stop، قیمت Limit و مقدار را مشخص کرده و در انتها گزینه خرید یا فروش ارز را انتخاب میکنیم و زمانی که قیمت ارز به قیمت Stop سفارش شما برسد، سفارش Limit شما در بازار ثبت و انجام میشود.
همچنین در صورت تمایل امکان تعیین حد سود و ضرر را نیز در انواع سفارش در ارز دیجیتال دارید به این صورت که اگر پس از انجام معامله خرید، قیمت ارز به حد سود یا حد ضرر شما برسد فروش ارز شما انجام میشود.
تعیین حد سود و ضرر Set TP/SL در انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال
حد سود و ضرر دو مفهوم پرکاربرد و مهم در زمینه معاملهگری هستند که لازم است هر معاملهگری با این دو مورد آشنایی داشته باشد در ادامه به بیان ساده به تعریف این دو مفهوم میپردازیم:
تعریف حد سود و ضرر
حد سود قیمت یا محدوده قیمتی است که طبق تحلیلی که داشتید قیمت رشد خوبی داشته و شما سود مد نظر را بدست آوردید و فرصت مناسبی برای فروش یا خروج از معامله است.
حد ضرر قیمت یا محدوده قیمتی است که شما حاضر نیستید بیش از آن برای معامله ریسک کرده و ضرر بیشتری را متحمل نمیشوید. شما ترجیح میدهید با ضرر از معامله خارج بشید و جلوی ضرر و زیان بیشتر گرفته شود. معمولا معاملهگران حد سود و ضرر خود را در محدودههای حمایتی و مقاومتی تعیین میکنند.
کبرین علاوه بر ارائه انواع سفارش در ارز دیجیتال، امکان تعیین حد سود و ضرر برای معاملات و دارایی ها را نیز فراهم کرده است که با استفاده از این نوع سفارشگذاری میتوان به راحتی حد سود و ضرر تعیین کرد و زمانی که قیمت ارز به قیمت حد سود یا ضرر شما برسد بهطور خودکار فروش انجام خواهد شد.
تعیین حد سود و ضرر در کبرین
همانطور که پیشتر مشاهده کردید در انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال، زمانی که سفارش خرید را ثبت میکنید همزمان امکان ثبت حد سود و ضرر معامله را دارید. همچنین امکان تعیین حد سود و ضرر برای دارایی تان نیز فراهم شده، کافی است از قسمت ترید ارز مورد نظر را جستجو کرده و نوع سفارش Set TP/SL را انتخاب کنید و بعد از ثبت قیمت حد سود و ضرر گزینه ثبت را انتخاب کنید.
برای آشنایی بیشتر با صرافی کبرین مقاله آموزش کار با صرافی کبرین را بخوانید.
سوالات متداول
1- تفاوت سفارش مارکت و لیمیت چیست؟
سفارش مارکت سریعترین روش معامله است که با قیمت فعلی بازار انجام میشود، اما سفارش لیمیت به شما اجازه میدهد قیمت مورد نظر خود را تعیین کنید و معامله فقط زمانی انجام میشود که قیمت بازار به آن مقدار برسد.
2- چرا قیمت سفارش مارکت ممکن است با لحظه ثبت متفاوت باشد؟
به دلیل نوسانات سریع و لحظهای قیمتها در بازار رمزارزها، ممکن است قیمت هنگام ثبت سفارش با قیمت واقعی اجرا شده متفاوت باشد.
3- چه زمانی بهتر است از سفارش استاپ استفاده کنیم؟
سفارش استاپ برای مدیریت ریسک و جلوگیری از ضررهای بزرگ کاربرد دارد؛ معمولاً وقتی قیمت به حد مشخصی رسید، سفارش خرید یا فروش به طور خودکار فعال میشود.